Sașa Bodeanu - instructor acreditat MBSR (programul implementat în mediul clinic încă din 1979)

Învață cum să trăiești conștient și cum să îți gestionezi emoțiile chiar și în cele mai tensionate sau stresante momente ale zilei

Cursul MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) te învață cum
să trăiești în prezent și cum să îți găsești liniștea
și starea de bine
Cursul incepe pe 17 februarie, se tine o data pe saptamana, pe parcursul a 8 saptamani

Fiecare din cele 8 sesiuni se tin live, in Timisoara, in ziua de Luni
Prima Sedinta - 17 februarie 2020, Luni, 18:30-21
Cursul MBSR te învață cum
să înțelegi ce ți se întâmplă chiar și în cele mai stresante momente ale vieții de zi cu zi
să înțelegi situația în care te afli
să gestionezi reactia la stres
să îți găsești liniștea și calmul chiar și când în jurul tău e doar agitație
Spune-le și prietenilor tăi despre cursul MBSR printr-un Share.
Tu cum gestionezi stresul și situațiile dificile?
Cât de mult îți dai voie să te bucuri de momentele fericite din viața ta?
Fiecare dintre noi ne lovim zilnic de situații stresante, trebuie să luăm decizii și să ținem cont de o mulțime de factori. Și în agitația zilnică uităm de noi, uităm să ne punem și pe noi ca factor în deciziile pe care le luăm.
Ajungem astfel să fim iritați, nervoși, epuizați, sau chiar să ne afecteze sănătatea.
Într-o societate foarte competitivă și în continuă mișcare, atunci când am atins un scop, sau avem o realizare, de multe ori uităm să ne oprim și să ne felicităm. Uităm să ne bucurăm de acea victorie, cât ar fi ea de mică, înainte de a ne aventura mai departe, într-o nouă misiune.
Azi, oamenii se opresc tot mai rar ca să își acorde timp, să FIE, să stea cu experiențele lor și suntem cu toții obișnuiți să FACEM tot mai multe, într-un ritm tot mai alert.
Cum gestionăm situația atunci când nu ne mai putem opri din a FACE? Cum mai putem atunci să ne bucurăm de relizări?
Ce poți face ca să gestionezi mai bine stresul din viața ta?
Până am ajuns la MBSR am încercat o mulțime de variante, dar unele mi se păreau prea rigide, iar altele, inginer fiind, mi se păreau prea mistice. Nu găseam în ele acel ceva concret pe care să îl folosesc în viața de zi cu zi, să funcționeze și să aibă fundamente științifice.
Încercăm în fiecare zi să ne descurcăm cu stresul care vine parcă uneori din toate părțile și o facem fiecare în felul nostru.
Dar tu știi de unde vine stresul, ce poți să faci ca să înțelegi mai bine ce e în spatele cortinei atunci când te stresezi și mai ales, cum poți să îți găsești liniștea chiar și în momentele stresante?
Pentru a putea fi împăcat cu tine și cu situația, chiar când ritmul în care lucrurile din jurul tău e unul turbat, trebuie să înțelegi ce ți se întâmplă și să te înțelegi pe tine. Să percepi senzațiile de la nivelul corpului tău, să îți simți emoțiile și să îți conștientizezi gândurile.
Situațiile și experiențele noastre pot fi uneori teribile, dar noi suntem mai mult decât experiențele noastre și atunci când știm cum să o facem, putem învăța din fiecare experienta și putem crește.
Este nevoie de uneltele potrivite si de atitudinea corespunzatoare, pentru a ne orienta si a explora cum se simte o viata traita din plin, o viata plina de viata.
Atunci când ai uneltele potrivite, poți să lucrezi cu tine și să găsești echilibrul care îți permite să trăiești viața cu poftă.
Cum poți să faci asta?
Cursul MBSR
În anii 1979, în mediul clinic, în Massachussets, USA, a fost implementat pentru prima dată, acest program numit Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).
Prin acesta, fondatorul programului, John Kabat-Zinn, aduce meditația și practicile contemplative, în mediul clinic.
De-a lungul timpului, mai mult de 25.000 de oameni au trecut prin acest curs, mare parte din ei fiind trimiși pentru a face cursul de către doctori, terapeuți și specialiști, care au practicat și înțeles că o largă varietate de afecțiuni sunt efecte secundare ale stresului și pot fi tratate prin acest program.
MBSR intersectează domenii care până nu demult păreau divergente, pe de-o parte știința, medicina și psihologia, iar pe de alta parte învățăturile și tradițiile antice de meditație și practici contemplative. Acest program este unul care influențează în mod pozitiv și profund abilitatea de a reduce simptomele suferințelor fizice și psihologice și îți arată cum poți să trăiești o viață mai împlinită.
Astăzi înțelegem mai mult din evoluția noastră și din felul în care societatea funcționează. Și este, poate mai mult ca niciodată, nevoie, să învățam să ne ancorăm în interiorul nostru. Să învățam să fim prezenți în viețile noastre, în așa fel încât să nu "ne trezim" că au trecut zilele și anii pe lângă noi, fără ca noi să ne bucurăm de clipele din viața noastră.
Sașa Bodeanu
Instructor acreditat MBSR
Fiind curios din fire, am căutat tot timpul să îmi înțeleg experiențele. Să văd ce pot descoperi nou despre mine. Dar am constatat de multe ori că nu înțelegeam suficient de bine ce mi se întâmplă și că metodele mele nu erau suficient de înțelepte și sistematice ca să reușească.
Atunci când am descoperit programul MBSR, personal, nu consideram că sufăr de stres sau anxietate. Dar am ales să îl urmez pentru că am dorit să am mai multă înțelegere și claritate atunci când vine vorba despre ceea ce trăiesc (gânduri, emoții, senzații).
N-aveam nici cea mai vagă idee cât de afectat de stres eram și că multe dintre mecanismele mele de adaptare erau nocive și distructive pe termen lung. Nici nu știam că reacția la stres este o reacție fiziologică naturală, pe care o are fiecare om, oricât de puternic mental este acesta.
Când am auzit de MBSR și de ce promite am fost sceptic. Dar faptul că acest program este implementat în clinicile din SUA încă din anul 1979, mi-a atras atenția. M-am gândit că trebuie să aibă ceva rezultate din moment ce de aproape 40 de ani funcționează și este folosit în țări din întreaga lume.
Și știi care a fost cel mai surprinzător lucru pentru mine la MBSR?
Soluția nu vine din exterior.
Atunci când am început să practic MBSR, simțeam că înțeleg fiecare emoție pe care o am și că pot să o pun în peisaj, simțeam că am eu controlul asupra emoțiilor mele și nu ele asupra mea. Am simțit că soluția vine de la mine.
Mi s-a părut ironic. Căutam o soluție în exterior, dar cu puțină îndrumare și cu uneltele potrivite, am putut să îmi găsesc singur soluțiile, să mă descurc singur cu stresul cu câteva practici simple și eficiente. Practicile MBSR.
Testimoniale
Beneficii
Mindfulness este un mod în care putem învăța cum să ne poziționăm, cum să acționăm, față de orice se petrece în viața noastră. Un mod în care putem prelua controlul vieții noastre, un mod de a lucra conștient și sistematic cu stresul, durerea, boala și provocările din viața de zi cu zi. Studiile arată că oamenii care parcurg acest curs au observat următoarele efecte:
Reducerea simptomelor fizice și psihologice ale stresului
Reducerea durerilor (pentru cazurile cronice) și o abilitate crescută de a suporta durerea
Îmbunătățește capacitatea de concentrare, stimulează creativitatea și crește productivitatea
Scade anxietatea și insomniile
Mai mult entuziasm și energie în viața de zi cu zi
Abilitate crescută de a te relaxa și de a-ți îmbunătății starea de spirit
Reziliență în condiții de stres pe termen lung și scurt
Îmbunătățirea stimei de sine
289€ sau 2 rate x 169€
Spune-le și prietenilor tăi despre cursul MBSR printr-un Share.
Cuprinsul cursului - Prezentare sesiuni:
BONUS
După ce urmezi cursul MBSR, beneficiezi de practici formale și informale și suport gratuit, pe perioada unei zile de retreat pe care o stabilim împreună la finele cursului.

O zi de retreat înseamnă o zi petrecuta în grup, în liniște nobilă, practicând diverse meditații ghidate, mersul conștient, mișcarea conștientă și mâncatul conștient în orarul 9-16.
289€ sau 2 rate x 169€
Spune-le și prietenilor tăi despre cursul MBSR printr-un Share.
Ce pierzi dacă nu știi să gestionezi stresul din viața ta?
Stresul a devenit o problemă tot mai presantă a generației noastre. Studiile arată că un mare procent din afecțiunile cu care se prezintă azi oamenii la consult, se datorează stresului.
Responsabilitățile de zi cu zi cresc, volumul și ritmul de lucru la job la fel. E ca un tăvălug care odată pornit, e greu să îl mai oprești. Și fără să luăm în calcul depresia, anxietatea sau burnout-ul, simplul fapt că ajungem să nu ne mai putem bucura de propria viata, este un motiv suficient de bun să ne oprim și să ne punem întrebări.
Cum te afectează stresul?
probleme de sănătate
timp pierdut
stare permanentă de enervare
anxietate
panică
nefericire
izolare socială
neliniște interioară
furie
renunțare
Și dacă stresul pune stăpânire pe viața ta,
Te pierzi pe tine!
Tu ce ești dispus să faci
pentru a scăpa de stres?
Jon Kabat Zinn - fondatorul MBSR - “Este important să tratezi acest subiect, ca și cum viața ta ar depinde de asta. Și nu pentru că sună bine, ci pentru că într-adevăr depinde.”
Mindfulness nu îți poate schimba viața dacă nu vrei tu să o faci. Dar pentru tine poate fi unealta care te împuternicește și te responsabilizează să faci ceva pentru binele tău și al oamenilor din jurul tău, folosindu-te de resursele tale interne.
Dacă vrei:
să ai parte de liniște chiar și în situațiile în care stresul se transformă în panică;
să înveți să te calmezi chiar și în cele mai tensionate situații;
să ai controlul asupra felului în care emoțiile negative îți afectează viața;
să înveți să te bucuri de viața pe care o trăiești,
Cursul MBSR este unealta de care ai nevoie.
Dacă stai pe gânduri, vreau să îți mai zic ceva
Pentru a putea lucra eficient și pentru a asigura atmosfera relaxată
pe care ne-o dorim, fiecare grupă va fi formată din doar 12 participanți.
Înscrie-te acum în curs și găsește liniștea interioară care-ți lipsește!
289€ sau 2 rate x 169€
Spune-le și prietenilor tăi despre cursul MBSR printr-un Share.